Intro

Odi profanum vulgus et arceo


lördag 5 november 2011

Memento mori

Fånga dagen, lev i nuet, stanna upp och lukta på rosorna. Skönheten ligger i detaljerna, livet är det som pågår medan vi planerar för morgondagen. Unna dig lite vardagslyx, se till att få lite egntid och uppskatta de små sakerna i livet, för de kan visa sig vara det som ÄR livet.
Jada jada jada..klychor, talesätt och visdomsord finns det gott om. Dom är alla kloka och lätta att förstå..men att på riktigt omsätta dessa fina ord till ett sätt att leva, att ta det till sitt hjärta och verkligen känna dess sanningar genomsyra ens existens..det kan vara svårare. Särskilt i dagens vansinnigt stressade samhälle, där de flesta lever i ekorrhjul till liv som bara snurrar fortare och fortare. Arbeta mer, finn dig själv, bli framgångsrik, se det, gör det, orka mer!
Det har aldrig i historien funnits så många valmöjligheter för oss i livet, så mycket frihet och överflöd både materiellt och utvecklingsmässigt. Ja för oss priviligerade västerlänningar iallafall.
Men med så många val, och när ansvaret för din lycka ligger mer och mer i dina händer, följer också att pressen och stressen på dig blir större. Du har nu bara dig själv att skylla om du mår dåligt eller känner dig misslyckad på något sätt.
Köp mer saker, jobba mer så du kan köpa mer och få ännu mindre tid att fördriva på det som verkligen gör dig glad.
För att avrunda..den som med lycka i rösten förklarar att hon har fått en timme "egentid", där hon gjort vaaad hon ville..är inte en person jag avundas. Helt ärligt kan jag nästan bli lite provocerad.
 All min tid är min egentid, och jag gör alltid vad jag vill med den. Visst måste man göra saker som inte alltid är så kul och det finns andra saker man gör för andra människors skull, eller för en positiv utdelning längre fram osv. Man måste också oftast jobba. Iallafall så pass att man går runt ekonomiskt rent praktiskt, och kan man ha lyckan att få göra det i ett yrke man verkligen trivs med att utföra, ja då har man dragit in en fet lottovinst i mina ögon.
Njut, lev och uppskatta, och glöm inte att döden väntar runt hörnet på oss alla. Förhoppningsvis många många kvarter bort..men man vet faktiskt inte Hur långt bort..
 Känn så fantaaaastiskt god en glass kan vara, hur jävulskt rolig den där filmen var, eller så galet gott det där daggvåta gräset luktade.
Många har försökt, men frågan är om det har gjorts en godare glass än denna..
Memento mori;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar