Intro

Odi profanum vulgus et arceo


söndag 13 november 2011

Church of the Flying Spaghetti Monster

Religion, oh..haa, what is it good for, absolutly nothing! :)

Ateist javisst. Förstår inte varför mänskligheten inte en gång för alla kan slå sig fri från dess fjättrar och bojor och tar kontrollen över sitt eget liv, hittar sin egen mening med att finnas till, inte friköper sig från ansvar och konsekvenser av sina egna handlingar i Det Här Livet, och med naturvetenskapen i ryggen förstår att Darwins evoulutionslära inte är hittipå.
 Tjänat sitt syfte har den säkert genom tiderna. Som ett lim att hålla ihop samhällen, religiösa texter skapade av människan i oupplysta tider i syfte att både ge allmäna livsråd, stå för moraliska rättesnören när olag och oordning härskade, samt att erbjuda tröst när den för alla förestående döden närmar sig. Men också ett sätt för de privilegade prästerskapen att med tukt och förmaning skrämma till lydnad och kontrollera massorna. Världen splittras mer och mer i takt med globaliseringen och dess oundvikliga kulturella krockar, och med religiös fanatism som eskalerar på olika flanker.
Lika troligt som att en skäggig allsmäktig gud, himmel å helvete existerar, lika troligt är det att den enda sanna läran är The Church of the Flying Spaghetti Monster, eller Pastafarianism (länk till den fantastiska hemsidan till höger i länklistan under Religion).

Det började med en snubbe i Kansas, Bobby Henderson, som 2005 skrev ett öppet satiriskt brev( open letter ) till the Kansas State Board of Education när de ville tillåta att intelligent design skulle få läras ut som ett likvärdigtt alternativ till evoulutionsläran i skolan. I brevet parodierade Bobby conceptet intelligent design genom att hävda sin tro på en övernaturlig skapare som liknar spaghetti & köttbullar, och krävde att om intelligent design ska få läras ut som vetenskap, så skulle även hans tro erkännas likvärdig. Underbar kille den där Bobby, för tro är verkligen inte att jämställas med fakta, empiri och etablerad vetenskap, och har ingenting i naturvetenskapen att göra.
All makt åt Pastan, vår befriare ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar